- BGB – beskyttet geografisk betegnelse
- BOB
- Bib Gourmand
- Bocuse d'Or
- Diageo World Class
- GTS – kvalitetsmærke
- Gault Millau
- Michelinguiden
- White Guide Danmark
- agar-agar
- al dente – kogebetegnelse
- bain-marie
- bardere
- blanchering
- bonne femme
- braisere
- brune
- chocolatier
- confit
- confrérie
- cook-chill
- cordon bleu – madret
- deglacere
- dobbeltpanering
- dybstegning
- ekstrakt – koncentrat/udtræk
- en papillotte
- essens – aroma-/smagsstofopløsning
- fastfood
- feinschmecker
- filere – udskære
- filetere
- flambering
- frappering
- friture
- friturestegning
- fusionskøkken
- gastronomi
- glasering
- gourmand
- gourmet
- gratin
- gratinering
- grenadins
- grill
- grøn mad
- haute cuisine
- helsekost
- henkogning
- jambalaya
- julienne
- junkfood
- jævne
- kandisere
- klaring – af mad
- kogebog
- kogekunst
- krustade
- køkkenkultur
- legere
- levnedsmiddel
- mad
- madlavning
- marinade
- marinering
- meunière
- mikromakrokost
- montering – om sauce
- mundskænk
- nationalret
- naturel
- nouvelle cuisine – kulinarisk begreb
- panering
- pochering
- pølsevogn
- quiche
- raw food
- reducere – gastronomisk begreb
- råkost
- råsyltning
- røgning
- saltning – af fødevarer
- sautering
- skueretter
- skumme
- stenalderkost
- syltning
- terrine
- timbale – madret
- traktement
- tranchering
- à la carte
- økologiske fødevarer