Agar-agar er et stivelsesmiddel, der kan bruges i stedet for husblas. Agar-agar er udvundet af tang, og det bruges derfor ofte i vegetarisk madlavning. Det har ingen smag i sig selv.

Agar-agar er udvundet af alger og tang fra Det indiske Ocean og Stillehavet. Agar-agar benyttes i fødevareindustrien til klaring af øl, emulgering af iscreme, supper og saucer samt til frugtgeléer. Agar-agar er mildt afførende.

De senere år er stoffet blevet mere udbredt inden for kogekunsten, især fordi det som et polysaccharid, modsat gelatine, til en vis grad er syretolerant og giver det færdige produkt et lidt højere smeltepunkt (ca. 50 °C).

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig