Indbagte retter er i en snæver definition hele, udskårne eller findelte råvarer af kød, fisk, grønt eller frugt, der er helt eller delvis omsluttet af en dej, fx gærdej, mørdej, butterdej eller filodej, hvor den rå dej bliver bagt i en ovn. Metoden anvendes typisk for bedre at kunne bevare fyldets aroma og safter. Denne definition inkluderer således også retter, som kun er delvis omsluttet af dej såsom pizzaer, tærter .
Faktaboks
- Også kendt som
-
dejretter bagt i ovn
Ordet indbagt indikerer, at noget er bagt, altså en dejret, hvor en rå dej bliver bagt i en ovn, som evt. kan være en varmluftsovn, en airfryer eller lignende. Derfor kan følgende retter ikke karakteriseres som indbagte: dampede eller friterede retter, retter med forbagte pandekager (fx. tortillas, tacos), pølser, retter omsluttet med grønsager (fx dolmer), spæk (fx spækforede postejer), marengs (is surprise), salt (saltbagte rodfrugter), bagepapir, staniol el. lign.
Kommentarer (2)
skrev Henrik Lorentzen
Kære lexere
Samosa kan vist ikke kaldes "latinamerikansk" således som der står lige nu. De stammer fra Asien, vel især Indien: https://en.wikipedia.org/wiki/Samosa.
venlig hilsen fra
Henrik
skrev Rebecca Bailey
Kære Henrik
Du har da fuldstændig ret! Den latinamerikanske samosa er blevet til en sydamerikansk empanada. Tak for rettelselsen.
Venlig hilsen Redaktionen
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.