Beignet er en fritureret lavet med en speciel dej, der typisk bruges til at dyppe kød, fisk (fish & chips), grøntsager eller skaldyr i, før de frituresteges og serveres
Faktaboks
- Etymologi
- Ordet er fransk 'hævelse, æbleskive', af oldfr. bugnet 'lille bule'.
Beignetdej laves af mel (125 g), æg (1 stk.), øl (50 g), vand (100 g), salt (1 knsp) og olie/smeltet smør (10 g). Ægget deles og æggehviden piskes stiv. De våde dele blandes og melet røres forsigtigt i; hviler 1 time før den stivpiskede æggehvide vendes i og dejen er klar.
Stykker af rå eller tilberedte grøntsager, fjerkræ, kød, fisk, skaldyr, frugt og blomster, kan dyppes i beignetdej og dybsteges i olie eller fedt. Beignetdejen kan tilsættes krydderier, sukker eller forskellige likører.
Kommentarer
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.