Postej er en ret af fars, der er tilberedt ved opvarmning i en form og serveret kold eller varm.

Faktaboks

Etymologi
Ordet kommer via middelnedertysk fra middellatin pastata, af latin pasta 'dej'.

Postejer findes i mange varianter og former. De kan tilberedes af bløddyr, fisk, fjerkræ, grønsager, indmad (leverpostej), krebsdyr og kød, som kan indgå i farsen i mere eller mindre findelt form eller som stykker, der hyppigt er marineret før nedlægning i farsen.

Postejen, som den har været kendt siden antikken, er bagt i en omhylning af dej, indbagt postej, som er synonym med den franske paté en crôute. Den er ofte kunstfærdigt pyntet og brugt som skueret (opsat postej). I dag er en dansk postej en fars bagt i form ofte med fyld af mere eller mindre findelt og evt. marineret kød, fjerkræ, fisk eller skaldyr, som kan serveres varm eller kold.

Læs mere i Den Store Danske:

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig