Calzone.

.

Calzone er en indbagt pizza fra det italienske køkken, oprindelig fra området ved Napoli. Calzonedejen lukkes og bages som en halvmåne omkring et fyld af spegeskinke og ost, typisk ricotta, mozarella og/eller flødeost. I nogle opskrifter tilsættes der champion. Lidt kraftig tomatsauce hældes over calzonen, der drysses med parmesan og basilikum, og calzonen gratineres i ovnen.

Faktaboks

Etymologi
Ordet er italiensk med betydningen 'bukser'.

Ofte bruges der en fyldig tomatsauce blandet op med spegeskinke eller en lufttørret italiensk salamipølse og italienske oste, fx ricotta, i fyldet.

Calzonedej kan indeholde æg og er typisk mere vandholdig end den almindelige pizzadej. Det giver en blødere og mere formbar dej og en mere luftig, sprød struktur. Bagetiden for calzone er kortere end for pizza, men temperaturen bør til gengæld være højere.

Calzoncini er små calzoner, der minder om piroger.

Læs videre i Den Store Danske:

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig