Skinke.

.

Skinker.

.

Skinke er en udskæring fra svinets lår mellem knæ og hofteben, vægt 4-10 kg. I fersk tilstand helsteges skinke med eller uden svær og ben. Sprængt og røget kommer skinke i handelen hele med ben eller kort- eller langskårne som mest rulles, snøret med garn eller net. Røget skinke koges og glaseres evt. derefter.

Landskinke er en længere saltet og røget skinke, som spises rå. Saltningen og røgningen foretages på mangfoldige måder afhængigt af tilsigtet anvendelse og lokal praksis. Røgede specialiteter, som har vundet international udbredelse, er fx Prager-, Smithfield-, Westphal- og York-skinker. Saltede og tørrede skinker af internationalt ry er Bayonne-, Parma-, San Daniele- og Serrano-skinker. Af de franske skinker er kun dem fra Savoyen røgede. Danske røgede bayonneskinker er således fejlbenævnte.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig