Ricotta er en italiensk friskost lavet af valle. Ricotta er blød, hvid og let kornet med en sød smag. Under omrøring varmes vallen fra osteproduktionen igen: ri-cotta betyder på italiensk 'kogt igen'. Efter lidt hviletid samler de næringsstoffer, som ellers var gået til spilde i osteproduktionen, sig som skum på overfladen. Ricottaen skummes af, og efter let pres og afdrypning i en sigte er den er klar til brug. Ricotta kan, hvis den er frisk, spises naturel med brød men bruges også som fyld i diverse pasta. I Italien er fåremælksricotta mere eftertragtet end komælksricotta.

Faktaboks

Etymologi
Ordet er italiensk, afledt af ricuocere 'tilberede igen'.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig