Forårsrulle.

.

Forårsrulle er en orientalsk indbagt ret, der består af et stykke tyndt dej rullet om småtskårne grøntsager og evt. kød, fisk eller rejer.

Typisk bliver forårsrullen lavet med en hvedemelsbaseret dej og dybstegt i olie, men den kan også serveres rullet ind i rispapir med friske grøntsager. Oprindelig blev forårsruller serveret ved det vietnamesiske og kinesiske nytår.

Mest kendt herhjemme er nok de kinesiske forårsruller lavet med en dej af hvedemel, æg, vand og lidt lys soja. Den tyndt udrullede dej foldes omkring fyldet, hvorefter rullen dybsteges. Forårsrullen åbnes forsigtigt og dryppes med soja. Der findes mange varianter af dybstegte forårsruller, fx forårsruller lavet med filodej, kinesisk dimsum og indisk samosa.

Fyldet i forårsruller varierer, men ofte bruges frisk ingefær, asiatiske krydderurter, chilier og bønnespirer. Ofte bruges tillige hakket svinekød og almindelige europæiske grøntsager og svampe.

Forårsruller kan også tilberedes friske, specielt inspireret fra Thailand of Vietnam, hvor dejen er tyndt, vandopvædet rispapir, der rulles omkring fyldet af friske fintskårne grøntsager, som gulerødder, agurk, bladselleri, forårsløg, spidskål og thaibasilikum. Her kan de friske rispapirruller dryppes med en chiliolie og serveres medforskelligt dyppelse, fx hoisinsauce, chilisauce og soja.

Læs mere i Den Store Danske:

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig