Dimsum
Af /Public Domain, via Wikimedia Commons.
Licens: CC BY 2.0

Dimsum er en fællesbetegnelse for små kinesiske dumplings fx wonton, der forekommer i talrige, ofte fantasifulde udformninger, fx små farserede rismelsboller, miniforårsruller, ris i lotusblade og peberfrugter med rejefyld.

Faktaboks

Etymologi
Ordet kommer af kinesisk dian 'prik, smule, kage' og xin 'hjerte, kerne'.
Også kendt som

dim sum

Dimsum kaldes det, hvis der er mange forskellige dumplings og de serveres som delemad. De enkelte typer dumplings laves derfor i flere eksemplarer. Det kan fx være:

  • Har gau (dampede reje-dumplings)
  • Bo choi gao (dampede grønsags-dumplings med spinat)
  • Char siu bou (svinekødsboller)
  • Tsingtao (små, dybstegte forårsruller)

Læs mere i Den Store Danske:

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig