Dimsum er en fællesbetegnelse for små kinesiske dumplings fx wonton, der forekommer i talrige, ofte fantasifulde udformninger, fx små farserede rismelsboller, miniforårsruller, ris i lotusblade og peberfrugter med rejefyld.
Faktaboks
- Etymologi
- Ordet kommer af kinesisk dian 'prik, smule, kage' og xin 'hjerte, kerne'.
- Også kendt som
-
dim sum
Dimsum kaldes det, hvis der er mange forskellige dumplings og de serveres som delemad. De enkelte typer dumplings laves derfor i flere eksemplarer. Det kan fx være:
- Har gau (dampede reje-dumplings)
- Bo choi gao (dampede grønsags-dumplings med spinat)
- Char siu bou (svinekødsboller)
- Tsingtao (små, dybstegte forårsruller)
Kommentarer
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.