Suppe er betegnelsen for en række vandbaserede retter, der spises med ske og er baseret på en bouillon fremstillet ved, at vand koges med én eller flere ingredienser af kød, herunder fjerkræ og vildt, fisk og skaldyr, samt grønsager, frugt, vin, mælk og/eller saft. Kommes brød eller brødskiver i suppen fås en soupe – det franske ord for brødskive, og heraf afledes det danske ord suppe (søbe). En suppe uden brød hedder i Frankrig en potage; vi kender det fra dansk, en potageske.
Faktaboks
- Etymologi
- Ordet suppe kommer af mellemnedertysk, afledning af germansk *sūpa- 'drikke', beslægtet med dansk søbe.
I det fine borgerkøkken blev det i løbet af 1800-tallet almindeligt at servere klar, kraftig suppe (consommé eller bouillon) i kopper som optakt til middagen; blandt de fineste var skildpaddesuppe og svaleredesuppe. Suppen gav udtryk for kokkens formåen og viste hans gastronomiske talent.

Kommentarer
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.