Sødsuppe er en forret baseret på sagogryn og hører til tidligere tiders søbemad. Suppen serveredes som en forret, ofte med kammerjunkere for at spare på det dyre kød. Sagosuppe dækker over et bredt spektrum af tilberedninger med sagogryn, hvor sødsuppe er et eksesmpel på en rød sagosuppe.

Sødsuppe opskrift

  • 1 l vand
  • 1/2 l rød frugtsaft
  • 75 g sagogryn
  • 1 usprøjtet citron
  • 3-4 cm kanelstang
  • 60 g rosiner (eller grofthakkede svesker)
  • Sukker til tilsmagning

Vand og saft bringes i kog og sagogrynene røres i til de ikke klumper. Citronskal fra en halv citron tilsættes sammen med kanel og det koger i 15-20 minutter til grynene er klare. Rosiner tilsættes, kanel og citronskal fjernes og suppen smages til med sukker og citronsaft. Serveres meget varm (70°C).

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig