Consommé er en kraftig, klaret bouillon, der serveres varm eller kold. Der skelnes mellem lys og mørk consommé. Consommé double er yderligere koncentreret ved indkogning. En consommé koges normalt på kød, fjerkræ eller fisk og er synonym for en grundsuppe eller grundsky (fond), der kan serveres som suppe eller som grundlag for forskellige saucer.

Faktaboks

Etymologi
Ordet kommer af fransk, perfektum participium af consommer 'fuldende, fortære'.

Consommé kan garneres med kød el. fine grønsager eller med æggeblomme. Kold consommé, serveret afkølet og kan have konsistens som gelé.

Consomméen kan klares med æggehvider, der er blandet op med hakket kød og grøntsager, og kan da serveres som en klar suppe. Eksempler på sådanne consoméer er lyse, indkogte okse-, kalve- og hønsebouilloner.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig