salt (smagsstof)

Artikelstart

Salt, i daglig tale d.s.s. stensalt, kogsalt eller køkkensalt (NaCl). Stensalt er indvundet ved minedrift, fx af halit; kogsalt er indvundet ved inddampning af en stærk saltopløsning, bl.a. fra saltsøer eller havvand. I Danmark indvindes salt fra salthorste i Jylland.

Salt er et af de basale smagselementer og indgår som smagsstof i levnedsmidler. Det anvendes tillige som konserveringsmiddel (saltning). Menneskets fysiologiske saltbehov er under 1 g om dagen, men mange mennesker indtager væsentlig større mængder. For personer med normalt blodtryk er det næppe et problem, men nogle er særlig følsomme, formentlig af genetiske årsager. Ved forhøjet blodtryk kan et lavere saltforbrug sænke blodtrykket moderat.

Kommentarer

Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig