Warmed-Over Flavour er en international anvendt betegnelse for lugt og smag af genopvarmet kød som har vundet indpas også i fødevareindustrien og kødbranchen i Danmark, ofte under forkortelsen WOF.
Faktaboks
- Også kendt som
-
Den engelske betegnelse Warmed-Over Flavour forkortes WOF og dækker både lugt og smag
Begrænsning af WOF har fået stigende betydning med det øgede forbrug af færdigretter og halvfabrikata indenfor catering, hos private forbrugere og ved offentlig bespisning af ældre i egne hjem.
WOF skyldes oxidation af lipider i kød, og kød med højt indhold af umættet lipid som kyllinge-, kalkun- og svinekød er mere udsat for WOF end det mere mættede oksekød. WOF karakteriseres ofte som papsmag eller harsk smag. WOF gør genopvarmet kød i færdigretter mindre appetitligt.
Kommentarer
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.