V. Storch var en dansk landbrugsforsker og mejerikemiker. Storch blev i 1861 cand.polyt. i anvendt naturvidenskab fra den Polytekniske Læreanstalt og derefter ansat ved kryolitsodafabrikken Øresund.
V. Storch
Faktaboks
Mathias Vilhelm Samuel Storch
- Født
- 21. juli 1837, Køng, Fyn
- Død
- 1. august 1918, Frederiksberg
Mejerikemi
Storch var i årene 1865-1882 ansat ved V. Steins Laboratorium, hvor han især arbejdede med kemiske undersøgelser af dyrefoder, jordbund, gødning og mælk og formidlede resultaterne i talrige artikler i Ugeskrift for Landmænd.
Midt i 1870'erne begyndte N.J. Fjord undersøgelser af mælkens flødeafsætning, og ved oprettelsen af Landøkonomisk Forsøgslaboratorium i 1882 blev Storch ansat som leder af den kemiske afdeling. I 1890 udkom Undersøgelser over Flødens Syrning, der fremkaldte en gennemgribende forbedring af smørfremstillingens teknik og muliggjorde det danske smørs fine og ensartede kvalitet. Storch blev i 1892 professor ved Landbohøjskolen.
Smørkvalitet
V. Storch havde afgørende indflydelse på dansk mejeribrugs udvikling gennem klarlæggelsen af de processer, der kunne medføre fejl i smør, og med den Storchske prøve fik mejerierne et brugbart redskab til at kontrollere pasteuriseringen af mælken i forbindelse med bekæmpelsen af kvægtuberkulose.
Kommentarer
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.