Gødning er plantenæringsstoffer, som ved gødskning tilføres jorden eller udsprøjtes på afgrødeplanters blade. Tilførsel af gødning i land- og havebrug er nødvendigt for at erstatte de næringsstoffer, der føres bort med de høstede afgrøder, tabes fra jorden på grund af udvaskning eller som bindes i jordmineraler, der er utilgængelige for planter.
Ved at tilføre gødning i passende mængder opnås et større udbytte og en bedre kvalitet af afgrøderne. I visse tilfælde kan gødskning også være et spørgsmål om at sikre afgrøders overlevelse, idet mangel på næringsstoffer øger risikoen for udvintring og sygdomsangreb.
Anvendelsen af gødninger indebærer en miljøpåvirkning, idet en del af de tilførte næringsstoffer udvaskes til vandmiljøet eller fordamper til atmosfæren.
Kommentarer
Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.