Erwin Lauterbach

Faktaboks

Erwin Lauterbach
født:
21. marts 1949

Erwin Lauterbach, f. 21.3.1949, dansk kok og restauratør. Lauterbach har haft afgørende indflydelse på dansk køkkenpraksis ved sine sobre tilberedninger med fx grøntsager som ligeværdige ingredienser, brug af utraditionelle kødudskæringer og upåagtede danske fisk.

Lauterbach blev udlært i 1971 og har siden videreuddannet sig og været ansat i både Frankrig og Danmark. I 1981 åbnede han sin første Restaurant Saison på Hotel Østerport, i 1989 flyttede restauranten til Skovshoved Hotel og endelig i 1993 til Hellerup Parkhotel. I 2012 stoppede Lauterbach i Hellerup for herefter at drive Restaurant Lumskebugten i København.

Lauterbach har skrevet adskillige kogebøger, bl.a. Primeurs kokbok (1981, da. Det gastronomiske år, 1982) og Lauterbach og det der smager (2002). Han har endvidere været dommer ved flere danske og internationale kokkekonkurrencer, bl.a. ved Bocuse d'Or.

Kommentarer

Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig