Faktaboks

Søren Gericke
Født
1. april 1947

Søren Gericke.

.

Søren Gericke er en dansk kok og restauratør. Søren Gericke har været køkkenchef på Søllerød Kro, restaurant Copenhague i Paris og The Plaza Hotel i København samt medejer af restaurant Anatole i København. Han drev Sørens Spisehus i Rønde nord for Aarhus 1995-97 og derefter Søren Gerickes Rejsende Selskabskøkken. I 2001-03 forpagtede han caféen på Kunstmuseet Trapholt, og i 2004 åbnede han Restaurant Grisobasovitz på Christianshavn.

Søren Gericke har bl.a. udgivet Det genskabte køkken (1982), Det snublende køkken (1998), Vandheste fra Rømø, en kogebog fra Danmark (1999), Sørens europæiske folkekøkken (2000) og Søren Gerickes køkkenskole (2003). Søren Gericke har fortolket kogekunsten med stor individualitet og sat markant præg på debatten om dansk madkultur, bl.a. i flere radio- og tv-udsendelser. Han har således medvirket i flere af Søren Ryge Petersens tv-udsendelser DR-Derude.

Søren Gericke blev kåret som Årets kok 1984 af Det Danske Gastronomiske Akademi. I 2014 udkom Gericke – en biografi af Niels C. Svanborg, der beskriver Søren Gerickes liv og karriere.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig