Crust dip eller på dansk skorpedip er et tilbehør til pizza. Det er en dip, sovs eller dressing, der bruges til at dyppe pizzaskorper (de sprøde kanter) i.

Crust dip kan være meget forskellige og er ofte cremede og kolde, men kan også være tykke varme sovser.

Eksempler på crust dip

Crust dip kan være aïoli, trøffelmayonnaise, pesto, chilidip, chilihonning (der på engelsk hedder hot honey), vinaigrette og dip med flødeost eller stracciatella.

Varme dip kan fx være ostesovs, tomatsovs eller BBQ-sovs.

Crust dip bidrager generelt til mere energi til et pizzamåltid, til mersalg og muligvis også mindre madspild.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig