Brasserie var oprindelig et bryggeri eller en ølstue, men bruges nu om en café eller restaurant, der serverer øl m.m. og tilbyder en begrænset menu — ofte også sent om natten.
Faktaboks
- Etymologi
- Ordet er fransk, 'bryggeri', af brasser 'brygge'.
Fra gammel tid havde bryggerierne udskænkning af eget øl. I Paris udviklede flygtninge fra Alsace-Lorraine efter 1870 brasseriet til et elegant sted. Her udvikledes liv som på caféerne, fx det kendte Brasserie Lipp, Boulevard Saint-Germain.
I vore dage har den stigende interesse for øl skabt gode vilkår for brasseriet, der tilbyder mange slags øl og retter med inspiration fra lande som Belgien og Tyskland.
Forskellen mellem spisestederne brasserie og bistro er uklar.
Kommentarer
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.