Faktaboks

Rasmus Munk

Rasmus Munk Thomassen

Født
18. april 1991

Rasmus Munk, 2022

.
Licens: CC BY 2.0

Rasmus Munk har fokus på smag og udvikling af nye retter.

.

Rasmus Munk er køkkenchef og stifter af den kendte restaurant Alchemist på Refshaleøen i København. Rasmus Munk har markeret sig som en kok i international klasse med et særligt talent for gastronomisk kreativitet med alverdens teknikker og råvarer. Han arbejder med multisensoriske måltider, der handler om meget andet end selve gastronomien.

”Holistic Cuisine”

Rasmus Munk kalder sit koncept for ”Holistic Cuisine”. Det søger at forene elementer fra gastronomiens, teaterets og kunstens verden og søger med hjælp fra videnskab, teknologi og design at skabe en samlet sanseoplevelse.

Smag, råvarer af høj kvalitet, udsøgte tilberedninger og spiseprocessen er grundlaget, men ambitionen er at oplevelsen skal række videre og også stimulere debatter om sociale og etiske spørgsmål.

Spora og bæredygtige madvarer

Spora er et globalt fødevareforskningscenter på Refshaleøen i København, der blev grundlagt af Rasmus Munk i 2023 som en udløber af det kreative univers på restaurant Alchemist.

Arbejdet i Spora er internationalt og multidiciplinært og baseret på Alchemists samarbejde med forskningsverdenen. Her laves også eksperimenter, der er dedikeret til udvikling af sunde og essentielle fødevarer. Projektet er støttet af bioscience-pionerene Claus og Bente Christiansen.

JunkFood

Rasmus Munk
.
Licens: CC BY 2.0

Ramus Munk stiftede JunkFood 2018. Under nedlukningen og corona-epidemien i 2020, omdannede Rasmus Munk i samarbejde med finansmand Lars Seier Christensen, Alchemists køkken til at lave varme, nærende og gratis måltider til hjemløse og andre særligt udsatte.

I dag har køkkenet egne lokaler på H17 i Kødbyen med fastansatte kokke. JunkFood leverer 300-350 måltider dagligt. De er delvist skabt af donerede råvarer, der ellers var blevet destrueret.

Rasmus Munks karriere som kok

I 2008 begyndte Rasmus Munk uddannelsen som kok på Nørlunds Gæstebud. I 2011 vandt han DM for kokkestuderende.

I 2012 blev Rasmus Munk assisterende køkkenchef på en-stjernet Michelin-restaurant North Road i London og vandt Junior EM i Hans Bueschkens International Competition.

I 2015 åbnede han den første restaurant Alchemist i Århusgade i København, der året efter kom på listen Worlds 50 Best Restaurants. Efter to år lukkede restauranten for at genåbne i 2019 i helt nye originale rammer på Rehshaleøen i København. Alchemist har siden 2020 haft to Michelin-stjerner. I 2023 blev den nr. 5 på listen på listen Worlds 50 Best Restaurants.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig