Kuplen i restaurant Alchemist, her med Space-projektioner
.
Licens: CC BY 2.0
Portræt af Rasmus Munk, 2022
.
Licens: CC BY 2.0

Topping på tungen skifter efter sæsonen ligesom øjet også har sæsonvariation, her sammen med den kendte dessert ”Andy Warhol”. Myrer er en meget almindelig ingrediens i mange kulturer, især i Asien og Afrika, hvor de er værdsat for deres citrusagtige smag. Myrer er her i issandwich lavet ved at kombinere fåremælk og friske myrer og kiksene er lavet af mel og myrepulver.

.
Licens: CC BY 2.0

Den internationalt kendte restaurant Alchemist på Refshaleøen i København åbnede i 2019. Alchemist har siden 2020 haft to Michelin-stjerner. Rasmus Munk er køkkenchef og stifter.

Alchemist står for multisensoriske måltider med en erklæret ambition om at forene gastronomi, kunst, videnskab og historiefortælling.

Et multisensorisk måltid

Alchemist er indrettet i en stor lagerbygning på 22.000 kvadratmeter, hvor Det Kongelige Teater tidligere byggede og opbevarede deres kulisser. I disse rammer har Rasmus Munk med spektakulære billeder skabt sit Alchemist-univers.

En god madoplevelse er kernen, men i restaurantens ”Holistic Cuisine” er målet at bringe menuen med 35-40 spiselige indtryk sammen med teater, installationer og arkitektur.

Arkitektur og indretning

Rasmus Munk lavede selv de første tegninger. Den britiske arkitekt Michael Duncalf blev involveret i slutningen af 2017.

Interiøret hos Alchemist er langt fra den indretning, der kendetegner en traditionel restaurant. I hjertet af restauranten er en stor planetariekuppel, hvor gæsterne spiser middag omgivet af kunst og 3D-projektioner. Kuplen har en diameter på 18 meter, med 10 projektorer, der forsyner gæsterne ved den snoede spisebar med en 360-graders visuel oplevelse.

To kunstinstallationsrum skiftes jævnligt ud. To loungeområder giver pause og tid til refleksion i løbet af aftenen, hvor et måltid tager 4-6 timer.

Højden fra gulv til loft i hovedloungen er over 22 meter med en glasvæg, der giver udsigt over R&D-køkkenet. R&D er en forkortelse af det engelske research and development og bruges til udvikling af nye serveringer.

Den tre-etagers ”vinkælder” er 15 meter høj og kan rumme 10.000 flasker vin. Nina Højgaard Jensen har ansvaret for Alchemists omfattende vinkort.

Historien bag restaurant Alchemist

Rasmus Munks karriere tog fart, da han som 22-årig blev køkkenchef på Treetop i Vejle. Her begyndte han at kombinere ingredienser, teksturer og smag på nye måder, hvilket førte til åbningen af den første restaurant Alchemist i Århusgade i København i 2015.

Den 4. juli 2019 åbnede den nye restaurant, og i februar 2020 fik Alchemist to Michelin-stjerner. I 2020, 2021 og 2023 blev Alchemist udnævnt til Danmarks bedste restaurant i White Guide.

Restaurant Alchemist har været på listen The World’s 50 Best Restaurants to gange og blev nr. 5 i 2023.

Alchemist ejes af Rasmus Munk og tidligere direktør i Saxo Bank, Lars Seier Christensen.

Læs mere i Den Store Danske

Eksterne links

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig