Faktaboks

Nicklas Bendtner
Født
16. januar 1988
Nicklas Bendtner fejrer sit mål til 2-2 i Danmarks kamp mod Portugal under EM i 2012 ved at vise sine underbukser fra det irske bettingfirma Paddy Power. Bendtner fik efterfølgende en bøde på 735.000 kroner af UEFA samt én spilledags karantæne. Portugal vandt i øvrigt kampen 3-2.
Af /AP/Ritzau Scanpix.

Nicklas Bendtner er en tidligere dansk fodboldspiller, der i løbet af sin karriere spillede for bl.a. Arsenal FC i Premier League og Rosenborg BK i den norske liga. I perioden 2006-2018 spillede han desuden 81 landskampe og scorede 30 mål for Danmark.

Niclas Bendtners klubkarriere

Nicklas Bendtner begyndte at spille fodbold i 1998 i Tårnby Boldklub, hvorefter han skiftede til KB. I 2004 skiftede Nicklas Bendtner til Arsenal FC og begyndte her en stadig udvikling af sin teknik og fysik med særligt øje for hovedspillet, hvor Nicklas Bendtners højde (1,93 m) kom til sin ret.

Han blev i Arsenal til 2014, men var i perioder lejet ud til Birmingham FC i den næstbedste engelske række, til Sunderland AFC i Premier League og til den italienske Serie A-klub Juventus FC. I 2014 skiftede han til tyske VfL Wolfsburg, der dog ophævede kontrakten i 2016. Fra 2016 til 2017 spillede han for Nottingham Forrest, men skiftede i 2017 til den norske klub Rosenborg BK.

Med Rosenborg vandt Bendtner det norske mesterskab i både 2017 og 2018, ligesom han i sin første sæson i klubben blev ligaens topscorer med 19 mål. Bendtner spillede i alt 60 kampe og scorede 24 mål for Rosenborg, inden han i september 2019 skiftede til F.C København på en kontrakt for resten af året. Her blev det til ni kampe og et enkelt mål, og kontrakten blev ikke forlænget. Efter en periode som klubløs indstillede Bendtner definitivt karrieren i juni 2021.

Nicklas Bendtner på landsholdet

Nicklas Bendtner debuterede på det danske U21-landshold i maj 2006, og allerede august samme år fik han debut på seniorlandsholdet mod Polen, hvor han scorede det første mål i 2-0-sejren. Han udviklede sig siden til at blive en central angriber på landsholdet, og i 2010 blev han den hidtil yngste danske fodboldspiller, der opnåede 25 kampe på landsholdet.

Nicklas Bendtner deltog i VM 2010 i Sydafrika, hvor han scorede mod Cameroun, og i EM 2012 i Ukraine og Polen, hvor han scorede 2 mål mod Portugal. Efter at Danmark ikke kvalificerede sig til EM i 2016, var Bendtner i en længere periode væk fra landsholdet. Han gjorde comeback i de afgørende kvalifikationskampe til VM i 2018, men kom pga. en skade ikke med i den endelige VM-trup.

Bendtner var Årets Fund i dansk idræt i 2006 og Årets Fodboldspiller i Danmark i 2009 kåret af DBU og TV 2. I 2013 udelukkede DBU den i øvrigt skadeplagede Nicklas Bendtner fra landsholdet et halvt år på grund af en dom for spirituskørsel.