Mogens Jul

Faktaboks

Mogens Jul
Født
3. september 1914
Død
4. februar 1989
Fødevareforsker og forstander Mogens Jul omkring 1975.
Byline: KU Science.

Artikelstart

Mogens Jul var en dansk fødevareforsker med afgørende indflydelse på udviklingen af dansk fødevareindustri og -kontrol og af fødevareuddannelserne.

Jul var en effektiv organisator, hvilket fremgår af, at han var leder af to forskningsinstitutter ad gangen. Således var han direktør for Slagteriernes Forskningsinstitut i årene 1953-1968, forstander for Landbrugsministeriets Slagteri- og Konserveslaboratorium fra 1955 til 1984 og forstander for Forsøgsfjerkræslagteriet fra 1971 til 1980.

Jul var sideløbende underviser, bl.a. ekstern lektor i faget levnedsmiddelkonservering ved Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole 1955-1985.

Han var stærkt internationalt orienteret og havde ansættelse i FAO og andre organisationer under FN i Italien og USA, ligesom han var aktiv i opbygningen af fælleseuropæisk fødevareforskning.

Selv uddannet civilingeniør indså han det stigende behov for en biologisk orienteret akademisk fødevareuddannelse i Danmark og bidrog til oprettelsen af bromatolog-uddannelsen i 1971.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig