- Design og Forbrugeradfærd
- Ingrediens- og Mejeriteknologi
- Fødevareanalytisk Kemi og Bioteknologi
- Mikrobiologi og Fermentering.
Forskning i de fire sektioner, der hver ledes af en aktiv forsker og er opdelt i forskningsgrupper, er præget af samarbejde med industrivirksomheder. De finansieres hovedsageligt af eksterne midler. Instituttet opnåede allerede i 1990′erne store EU forskningsbevillinger til internationalt samarbejde bl.a. inden for kødforskning og mikrobiologisk fødevaresikkerhed. Instituttet har i dag fokus på forskning i bæredygtig fødevareproduktion og plantebaserede fødevarer.
Institut for Fødevarevidenskab er en videreførelse af Mejeri- og Levnedsmiddelinstituttet, MLI, der blev etableret i 1991 ved en sammenslutning af følgende fire små institutter på det daværende KVL indenfor fødevare- og mejeriområdet:
- Institut for Kødteknologi og Procesteknik
- Institut for Levnedsmiddelkonservering
- Institut for Vegetabilske Levnedsmidlers Teknologi
- Mejeribrugsinstituttet
Mejeribrugsinstituttet var tidligere dannet ved sammenlægning af Mælkerilaboratoriet og Mejeriafdelingen. Et særinstitut ved KVL udenfor styrelsesloven med navnet Institut for Mejeriforskning blev samtidig i 1991 oprettet ved nedlægning af Statens Mejeriforsøg. Det virkede indtil 1995, hvorefter dets aktiviteter indgik i MLI.
MLI indgik som en bærende partner i Levnedsmiddelcenteret, LMC, i dets funktionsperiode fra 1992 til 2012. MLI skiftede i 2005 navn til det nuværende Institut for Fødevarevidenskab.
Kommentarer
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.