Ramen med salt og naruto (fiskepaté).

Ramen med shoyo (japansk sojasauce), æg og svinenakkekam.

Ramen er nudler lavet af hvedemel (kinesiske nudler). Nudlerne serveres i en rygende varm suppe med en masse forskellige toppings. Ramen er blevet udviklet i Japan, og er nu en internationalt kendt ret.

Suppen er en japansk dashi (klar suppe). Suppen er ofte kogt med svineben eller svampe, kombutang, olie og bliver krydret med enten salt, shoyo (japansk sojasauce) eller miso. Suppen har meget smag af umami.

Suppefyldet kan foruden nudler kan være grillet svinekød (nakkekam) med sojasauce, kinesiske bambusskud, bønnespirer, forårsløg og en skive kogt, naruto der er fermenteret fiskepaté formet til en roulade med lyserød farve. Ramen kan suppleres med kogte æg, chili og noritang. Miso ramen er en stærkt krydret variant med chili og sesamfrø.

Spisesteder med ramen

I Japan er der både gammeldags og moderne ramen-spisesteder. Her får man et hurtigt og ofte billigt måltid. Nudelsuppen må gerne slubres. Den spises med pinde og ske. Der også gourmet ramen-restauranter på Michelinstjerne niveau i de større byer rundt om i verden.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig