Nudler.

.

Nudler er i Europa betegnelsen for bånd- eller pladeformet pasta i forskellige mål indeholdende æg i dejen. Bruges friske eller tørrede.

Faktaboks

Etymologi
Ordet kommer af tysk Nudel, vist variant af Knudel, Knödel 'bolle'.

Betegnelsen nudel bruges endvidere om de mange former for pasta, som er vigtig basisføde i østasiatiske køkkener. Kun få typer indeholder æg, fx kinesiske ægnudler, der kommer i handelen som blokke eller små reder; de er fremstillet med hvedemel. Kanton-nudler er en variant, som bliver al dente blot ved påhældning af kogende vand. Japansk hvedemelsnudel er tynde somen eller tykke, firkantede udon, som handles kogte. Soba fremstilles af boghvede- og hvedemel.

De typiske glasnudler, eller cellofan-nudler, fremstilles af mel fra mungbønne. De er glasklare efter kogning og har lav tilbøjelighed til at klistre sammen. En japansk form, saifun, fremstilles af kartoffelstivelse. Risnudler forekommer trådtynde eller i bændler. De er skrøbelige og brydes ofte i stykker.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig