Perlebyg er polerede bygkerner. Til forskel fra fx havre er perlebyg ikke et fuldkornsprodukt. Det skyldes, at avnerne sidder fast på bygkernen og derfor må pudses for at fjerne avnerester. Samtidigt fjernes også en del eller hele klidlaget afhængigt af, hvor meget bygkernerne behandles.

Der er stor forskel på, hvor meget bygkernerne er polerede i forskellige fabrikater af perlebyg.

Perlebygs anvendelse

Kogt perlebyg kan anvendes som sund og velsmagende erstatning for ris. Det kan være som basistilbehør til en ret, som bygotto, eller det kan indgå som en ingrediens i salater. Kogt perlebyg også indgå i desserter som i nordisk byg a la mande i stedet for grødris eller karamelliseres som tilbehør til en dessert.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig