Tuborg Påskebryg
Tuborgs påskeøl er blevet produceret siden 1906. I 1965 blev etiketten med den glade påskekylling introduceret, og øllen kom derfor til at hedde "Kylle Kylle" i folkemunde. I 1994 ændrede Tuborg officielt navnet på øllen til "Kylle Kylle".
Af /Flickr.
Licens: CC BY 2.0

Påskebryg er en sæsonøl med en højere alkoholprocent end almindelige øl.

Foruden almindelig øl udviklede man i det danske landbosamfund en række højtids- og sæsonøl. De danske bryggerier overtog enkelte af disse traditioner og begyndte i 1900-tallets første år at producere påskebryg, bl.a. inspireret af, at københavnske restauratører sidst i 1890'erne importerede den berømte bayerske Salvator-øl ved påsketid.

Carlsberg introducerede i 1905 den første danske påskebryg. Året efter kom Tuborg på banen. Danmarks stærkeste påskebryg er vistnok Påske Bryg fra Hancock. Den har en alkoholprocent på 10,5.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig