Glutenfri produkter er fødevarer, som ikke indeholder hvede, rug eller byg. Produkter, der mærkes ”glutenfri”, er fødevarer, hvor hvede, rug eller byg normalt indgår, men hvor disse kornarter er erstattet af glutenfri råvarer. Dette gælder især brød, kager, kiks, mysli og pasta, men også en lang række produkter, hvor hvedemel ofte indgår som fortykningsmiddel som for eksempel leverpostej, pølser, madlavningsfløde, sovser, jævninger, færdige middagsretter, panerede produkter, revet ost, ristede løg, chips, lakrids og vingummi.
En fødevare må kaldes ”glutenfri”, hvis den indeholder mindre end 20 mg gluten/kg. Der fremstilles glutenfrit øl af byg, hvor indholdet af glutenproteiner er mindre end grænseværdien.
Kommentarer
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.