Glukosinolater er naturlige svovlholdige molekyler, der forekommer i mange skarptsmagende planter som sennep, kål og peberrod.

Faktaboks

Etymologi

Ordet kommer af gluko(sid), variant af glykosid, og sin- efter Sinapis, det latinske navn for sennepsslægten, og -ol og -at.

Skarpheden i disse planter skyldes sennepsolier, der dannes fra glukosinolater, når plantematerialet tygges, skæres eller på anden måde beskadiges. Disse naturlige kemikalier bidrager sandsynligvis til planternes forsvar mod skadedyr og sygdomme, samtidig med at de giver en karakteristisk bitter smag til disse korsblomstrede grøntsager og ukrudtsplanter.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig