Et gaskomfur er et komfur, hvor opvarmningen sker ved afbrænding af gas. Gaskomfurer er almindeligt anvendt til madlavning, i køkkener i almindelige husholdninger, storkøkkener, restaurationer og institutioner.

Funktion

Et gaskomfur fungerer ved åben forbrænding, hvor forbrændingen fødes med luft fra opstillingsrummet, og røggasserne føres til det fri via en emhætte. I forhold til et elkomfur er varmetilstrømningen til gryder nemmere at styre på et gaskomfur, og samtidig påvirkes miljøet positivt på grund af mindre CO 2 -udslip.

Gaskomfurer kan være udstyret med gas- eller elovn. Moderne mad er let at lave på gaskomfuret, og mange har erfaret, hvor fremragende gas er til eksperimenter med en wok eller flambering.

Gasblus gør det nemt og hurtigt at regulere på temperaturen under madlavningen, og det betyder meget for det færdige resultat. En anden fordel er, at der kan benyttes køkkengrej uden flad bund. På næsten enhver anden type komfur er det nødvendigt at benytte køkkengrej med flad bund. Ulempen ved gaskomfurer er, at de er farligere end elkomfurer. Man kan selvfølgelig brænde sig på begge dele, men med gaskomfurer er der også risiko for brand, eksplosion og kulilteforgiftning.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig