DTU Fødevareinstituttet daterer selv sin historie tilbage til 1959, hvor Folketinget vedtog en lov om et levnedsmiddelinstitut. I 1961 samledes en række enheder i et nybyggeri i Mørkhøj, Gladsaxe som Statens Levnedsmidelinstitut og knyttedes i 1968 til Indenrigsministeriet.
I 1973 udarbejdede det nye institut den første positivliste for tilladte tilsætningsstoffer til fødevarer, en liste der i 2013 blev erstattet af EU-listen over E-numre.
I 1981 bidrog instituttet til de nordiske næringsstofanbefalinger, der også blev de officielle næringsstofanbefalinger i Danmark.
I 1985 blev instuttet til Statens Levnedsmiddelinstitut og i 1987 overført til Sundhedsministreriet.
I 1997 blev Levnedsmiddelstyrelsen lagt sammen med Veterinær- og Fødevaredirektoratet under det nyoprettede Fødevareministerium og ændrede i 2000 navn til Fødevaredirektoratet. Fødevaredirektoratet samlede i 2002 sine forsknings- og risikovurderingsaktiviteter i Institut for Fødevaresikkerhed og Ernæring, fra 2004 under navnet Danmarks Fødevareforskning.
I 2007 blev Danmarks Fødevareforskning fusioneret med en række sektorforskningsinstitutter i forbindelse med den store universitetsreform og blev til DTU Fødevareforskningsinstituttet. I 2017 samledes de forskellige aktiviteter geografisk i et nybyggeri i Lyngby.
Kommentarer
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.