Ært. Markærter høstes med mejetærsker, når de er modne. De tørrede, flækkede ærter bruges bl.a. til gule ærter, mens hele bælge med frø kan anvendes til foder. Den væsentligste produktion af markærter i Danmark anvendes til nødhjælp. Dyrkningsarealet er i Danmark på ca. 77.000 ha, og udbyttet 355 kg pr. ha; begge tal er gennemsnit for 1995-2000.

.

Høst af grønne ærter.

.

Ærter klar til høst som grønne ærter.

.

Ærteblomst

.
Licens: Brukerspesifisert

Ært er en slægt med fem arter i ærteblomstfamilien. Det er enårige urter med trind stængel og blade med småbladslignende fodflige (akselblade), 1-3 par småblade og klatretråd. De hvide eller lysviolette til purpurfarvede blomster er enlige eller sidder samlet i fåblomstrede klaser i bladhjørnerne. Blomstens vinger er sammenvokset med kølen i hele deres længde, og ni af de ti støvtråde er samlet i et skråt afskåret støvtrådsrør. Frugten er en bælg.

Faktaboks

Også kendt som

Pisum

Alm. ært (Pisum sativum) er en op til 3,5 m høj, klatrende, glat plante, der dyrkes for de spiselige, hvidgule, grå, grønne eller brunlige frø, ærter. Det er en 8000-9000 år gammel kulturplante, der formentlig er udviklet fra P. humile, som er udbredt fra Middelhavsområdet til Iran. I Danmark har den muligvis været dyrket fra bronzealderen, og den er nævnt i urtebøger siden 1400-tallet.

Blandt de mange varieteter af alm. ært kan nævnes sukkerært med søde, spiselige bælge og markært, hvis modne frugter anvendes til dyrefoder (se også bælgsæd), og haveært, hvis umodne, grønne frø bliver brugt til grønærter. Se også ærteblomstfamilien.

Historie

Tørrede, modne ærter har siden oldtiden været et vigtigt, proteinrigt fødemiddel i Danmark og Nordtyskland. I dag bruges retten gule ærter stadig, ligesom ærtepuré er en del af tysk køkken. Til frisk forbrug høstes ærterne umodne, og disse grønærter har været skattede i det finere køkken siden 1500-tallets slutning. Grønærter fik et folkeligt gennembrud i 1800-tallet og var som havens første friske grøntsag yndet i egnsretter som mælkeærter. Normalt anvendes kun frøene, men såvel bælge som frø spises hos sukkerærter, der blev almindelige i det danske køkken i 1980'erne. Ærter kan konserveres ved henkogning (siden 1800-tallets anden halvdel) eller ved frysning (siden 1950'erne).

Ærter i madlavning

Normalt anvendes kun frøene, men bælgene kan koges af til suppe og fond.Ærter kan anvendes rå i salat og lignende. De kan koges og serveres med smør (à l’anglaise), sauteres med grøn salat og små løg (à la française), med bacon (à la bonne femme) og med gulerødder (à la fermière), puréres og anvendes i supper og indgår i sammenkogte retter. Sukkerærter anvendes især rå og lynstegte.

Den danske sæson er fra april til juli.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig