Vandkastanje er en 1-2 m høj art i halvgræsfamilien, hjemmehørende i tropisk Asien og Afrika på lavt vand ved søer, vandløb og sumpe.

Faktaboks

Også kendt som

Eleocharis dulcis, kinesisk vandkastanje, engelsk water chestnut

Vandkastanje dyrkes især i Kina, Taiwan og Thailand for de spiselige knolde, der er dannet af rod og stængel. Navnet vandkastanje bruges også om frugterne fra arter i slægten hornnød (Trapa).

Vandkastanje i madlavning

Den underjordiske rodstoks skal er brun og minder om en kastanje; det indre er en sprød, saftig hvid knold med en egenartet, mild sødlig smag. Anvendes rå eller som grønsag i supper og chopsuey eller i lynstegte retter i det kinesiske og indokinesiske køkken. I Danmark fås vandkastanjer som konserves og lejlighedsvis friske i specialbutikker med orientalske varer.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig