spurvehøg

Spurvehøg (Accipiter nisus).

.

Spurvehøg.

.

Artikelstart

Spurvehøg, Accipiter nisus, lille rovfugl (28-38 cm) udbredt i skov i den tempererede zone i det meste af Europa og Asien. Den lever af et bredt spektrum af småfugle op til drosselstørrelse, undertiden større; den betydeligt større hun fanger i gennemsnit større bytte end hannen og kan endog lejlighedsvis tage ringduer, der vejer ca. 500 g, næsten dobbelt så meget som den selv.

Spurvehøgebestanden led stærkt under den uregulerede brug af pesticider i 1950'erne og 1960'erne, men er siden kommet på fode, og med 3500-4000 par er arten Danmarks talrigeste rovfugl efter musvågen. Den er udbredt i hele landet og er i de senere år også indvandret til byerne; fx yngler adskillige par i de indre dele af København. Se også høge.

Kommentarer

Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig