ringdue

Ringdue.

.
Duer.

1 Kronduen fra Ny Guinea er den største, og 2 diamantduen fra Australien er den mindste af verdens 255 duearter. Øverst th. to repræsentanter for de tropiske frugtduer; 3 en grøn due Treron calva, vidt udbredt i Afrika; og 4 kronet frugtdue Ptilinopus coronulatus fra Ny Guinea; derunder de i Danmark forekommende arter: 5 turteldue, 6 tyrkerdue, 7 ringdue, 8 huldue og 9 tamdue (to varianter).

Duer.
Af .

Artikelstart

Ringdue er en ret stor due med en længde på 40-42 cm. Den er udbredt over det meste af Europa samt i Nordvestafrika og dele af Centralasien. I Danmark er den langt den almindeligste due med ca. 300.000 par.

Faktaboks

Etymologi
1. led i ordet ringdue skyldes den hvide stribe på fuglens hals.
Også kendt som

Latin: Columba palumbus

skovdue

Den yngler i al slags skov samt i parker og haver. Yngleaktiviteter foregår fra april (undertiden allerede fra februar) til september-oktober, hvor parrene kan nå at opfostre op til tre kuld. Uden for yngletiden optræder ringduerne i flokke.

Ca. halvdelen af landets bestand trækker bort for at overvintre i Vest- og Sydvesteuropa. Samtidig passerer et stort antal ringduer landet nordfra, og en del af dem bliver og overvintrer. Langt størstedelen af de 250.000-350.000 ringduer, der årlig nedlægges af danske jægere, ser dog ud til at tilhøre den hjemlige bestand.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer (2)

skrev Peter E. Christensen

“Hør ringduen:” står der mod slutningen af artiklen, men der er ingen mulighed for at høre ringduen. Virker noget meningsløst.

skrev Suzanne Rindom

Kære Peter E. Christensen
Tak for din kommentar. Vi har før haft lydfiler i leksikonet, men har fået dem fjernet automatisk. Det betyder, at der i enkelte artikler stadig er en tilhørende tekstbid, der ikke er blevet fjernet. Det følger vi op på løbende.
Med venlig hilsen
Suzanne Rindom

Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig