ringdue

Ringdue.

.

Ringdue. 1 Kronduen (Ny Guinea) er den største, og 2 diamantduen (Australien) er den mindste af verdens 255 duearter. Øverst th. to repræsentanter for de tropiske frugtduer: 3 en grøn due (Treron calva, vidt udbredt i Afrika) og 4 kronet frugtdue (Ptilinopus coronulatus, Ny Guinea). Derunder de i Danmark forekommende arter: 5 turteldue, 6 tyrkerdue, 7 ringdue, 8 huldue og 9 tamdue (to varianter).

.

Ringdue, Columba palumbus, skovdue, ret stor due (40-42 cm), udbredt over det meste af Europa samt i NV-Afrika og dele af Centralasien. I Danmark er den langt den almindeligste due (ca. 300.000 par). Den yngler i al slags skov samt i parker og haver. Yngleaktiviteter pågår fra april (undertiden allerede fra februar) til september (oktober), hvor parrene kan opfostre op til tre kuld. Uden for yngletiden optræder ringduerne i flokke.

Faktaboks

etymologi:
1. led i ordet ringdue skyldes den hvide stribe på fuglens hals.

Ca. halvdelen af landets bestand trækker bort for at overvintre i Vest- og SV-Europa; samtidig passerer et stort antal ringduer landet nordfra, og en del af dem bliver og overvintrer. Langt størstedelen af de 250.000-350.000 ringduer, der årlig nedlægges af danske jægere, ser dog ud til at tilhøre den hjemlige bestand. Se også duer.

Hør ringduen:

Kommentarer

Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig