Pecorino er en hård, salt, italiensk ost af fåremælk. Pecorino fremstilles mange forskellige steder i Italien, men hovedsageligt fra Toscana og nedefter. Ostene er oftest cylindriske, ca. 10-15 cm høje og vejer 2-3 kg, spises oftest mellemlagret eller lagret.

Faktaboks

Etymologi

af italiensk pecora 'får'

Lagrede oste bruges også som riveost og har traditionelt i syden været anvendt i stedet for parmesan og grana Padano. De mest kendte er fra Sardinien (Pecorino Sardo) og Toscana (Pecorino Toscano). Pecorino Romano produceres i Lazio og på Sardinien og er en meget større og mere salt ost der hovedsageligt anvendes som riveost og eksporteres til USA.

Pecorino er en af de oste, der kan spores længst tilbage i historien, og det siges at Romulus styrkede sig med ost fremstillet af fåre- og gedemælk, da han grundlage Rom.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig