mazarin
Nøddemazarin. Foto fra 2001.
mazarin
Af /Ritzau Scanpix.

Mazarin er en kage bestående af en mørdejsskal med fyld af marcipan (bittermasse), sukker, smør og æg. Efter bagningen dækkes den med en hvid eller brun fondantglasur og pyntes med en nød eller et cocktailbær.

Faktaboks

Etymologi
Ordet kommer af enten efter J. Mazarin eller af ældre fransk maserin 'skål, bæger'.

Mazarin findes desuden i en variation kaldet nøddemazarin, som i stedet for glasur dækkes med en blanding af hakkede hasselnødder, sukker, smør, glucose og pomeransskal.

Kagerne sælges i Danmark som små portionskager eller større tærter. Mazarinen er formodentlig skabt af en dansk konditor i 1870’erne eller 1880’erne og er af uforklarlige årsager opkaldt efter den franske kardinal Jules Mazarin fra 1600-tallet.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig