Fettuccine.

.

Fettuccine kaldes på dansk for båndpasta. Den fremstilles oftest med æg i pastadejen i stedet for vand, og den fås både som tørret og frisk pasta. Tørret fettuccine er omkring 6,5 mm brede.

Faktaboks

Etymologi

italiensk af fette 'små skiver'

Hjemmelavet fettuccine og tilberedning

Man kan selv fremstille frisk fettuccine ved, at en udrullet pastadej rulles sammen til en pølse og derefter skæres i skiver med passende tykkelse.

Fettuccine serveres ofte med flødesovs iblandet svampe, spinat, laks eller andet.

Tagliatelle er en lidt smallere båndpasta, der også er fremstillet med æg.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig