avocado

Avocado.

.

Avocado, frugten fra avocadotræet, Persea americana, et stedsegrønt træ i laurbærfamilien oprindelig hjemmehørende i Mellem- og Sydamerika. Frugten, der er ca. 10 cm lang, er ægformet med en giftig, grøn skal og en stor kerne. Avocado blev bragt til Sydspanien i beg. af 1600-t. og dyrkes nu vidt udbredt i tropiske og subtropiske egne.

Faktaboks

etymologi:
Ordet avocado kommer af sp. aguacate, opr. et aztekisk ord med bet. 'testikel'.

Det næringsrige frugtkød, der består af op til 30% fedtstof, er grøngyldent og bliver mørkt, når det udsættes for tryk, for temperatur under 6 °C og for luftens ilt. Mørkningen kan forsinkes ved, at frugten dryppes med citronsaft. Konsistensen er som fast smør og smagen let nøddeagtig.

Avocado spises rå med forskellige saucer, fyldes med fx skaldyr, moses og krydres til fx den mexicanske guacamole eller snittes i salater, supper og saucer.

Kommentarer

Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig