Francis Cardenau er en fransk kok, der har haft væsentlig indflydelse på dansk gastronomi. Han er den første i Danmark, der i 1997 fik to Michelin-stjerner på restaurant Kommandanten i København. I 2000 blev han køkkenchef og medejer af restauranten Le Sommelier. I 2005 var han med til at åbne restaurant UMAMI og i 2009 bøfkæden MASH.
Francis Cardenau er præsident for Bocuse d’Or Danmark. Han er kendt fra mange juryer til kokkekonkurrencer og TV-programmer, og han er både madentreprenør og -debattør. Han stoppede som restauratør i 2017. Siden har han etableret et mindre landbrug i Nordsjælland, hvor der bliver dyrket grøntsager ud fra regenerative metoder. Sammen med sin hustru og to børn driver han virksomheden “Cardenau”, der fokuserer på at udbrede råvarekendskab og maddannelse i Danmark.
Kommentarer
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.