Surdejsbolle med ost

BMO er en forkortelse af bolle med ost, og fås i mange kvaliteter og priser. Omkring 2022 dukkede BMO op på mange cafeers og bageriers menuer.

BMO-varianter

  • Klassisk rundstykke evt. med birkes eller andre frø, smør og skæreost som fx Danbo skivet med ostehøvl.
  • Nyklassiker: Surdejsbolle med eller uden birkes eller sesam, fast ost som fx Vesterhavsost, der kan være håndskåret. Bollen smørsmurt – evt. med pisket smør.
  • Helsebolle: Grov surdejsbolle med mange kerner, evt. havregryn eller græskarkerner og fast ost i skiver evt. uden smør.

Brød- og ostetrend

I forlængelse af brødrevolutionen fra ca. 2010 med åbning af mange mikro- og surdejsbagerier er den enkle servering BMO blevet noget andet end blot en dagligdags servering. Kvaliteten af bolle, ost og smør er afgørende for smagsoplevelsen.

I samme periode har den danske ostekultur været igennem en opblomstring, og mejerister har udviklet nye måder at lave skæreost på.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig