I det amerikanske Tex-Mex køkken er taco en tortilla, der er foldet og friturestegt så den får en U form der bliver fyldt .

.

Tacos er små, bløde tortillas, der foldes i U-form omkring forskellige former for fyld, som kan være stegt fisk, pulled svine-okse- eller kyllingekød, bønnemos, fintsnittede grønsager, crema (minder om tynd cremefraiche), smuldret friskost (minder om smuldret feta, bare mindre salt), pico de gallo, guacamole og forskellige typer af chilisalsaer.

Faktaboks

Etymologi
Ordet er spansk og betyder 'lille mellemmåltid', egentlig 'pløk, klods, prop', af uvis oprindelse.

Tacoen er den mest udbredte streetfood i Mexico og spises her hele døgnet. Man spiser den med hænderne uden brug af kniv og gaffel.

Tacos er oftest lavet af masa harina-majsmel, men kan også være lavet af hvedemel. De varierer i størrelse, men har typisk en diameter på 8-10 cm.

I det amerikanske Tex-Mex-køkken er tacoen en tortilla, der er foldet og friturestegt, så den får en U-form, der kan fyldes med fx hakket kød, salater, creme fraiche og revet ost.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig