Trykkoger er en gryde med et låg, der kan låses fast på gryden og forsegles med en pakning, således at grydens indre bliver lufttæt. Ved at tilberede maden i en trykkoger kan man reducere kogetiden.
Gryden er forsynet med en trykregulator, der kan bringe trykket i gryden op til en eller maksimalt to atmosfærer, når vand tilsættes maden og bringes i kog. Kommer trykket over ca. 2 atmosfærer udløses en sikkerhedsventil, der lukker dampen ud, så dampen ikke får gryden til at eksplodere.
Kommentarer (3)
skrev Jens Folke
Kære Lene
Burde jeg ikke stå som forfatter til artiklen? - der er ikke noget tilbage fra Jytte Thorndahls bidrag.
Vh./Jens Folke
FAGANSVARLIG FOR 1 KATEGORI:
Procesoptimering
svarede Lene Skodborg
Kære Jens
Tak for den fine artikel. Som du ser har jeg nu nået at sætte dig på som forfatter.
Har du mon et foto, der viser en trykkoger fra siden? Det ville give et godt indtryk af trykkogeren og af, hvordan den anvendes. Vh Lene Skodborg
skrev Jens Folke
Det er min egen trykkoger, og den er nogle år gammel :-)
Vh./Jens
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.