tårnfalk

tårnfalk Polfoto/Jan Stevning

.

Tårnfalk, unger.

.

Tårnfalk.

.

En tårnfalk er en lille falk (33-39 cm), udbredt i størstedelen af Europa, Asien og Afrika. Den yngler almindeligt i Danmark (2500 par) og ses hyppigt langs veje. Hovedføden er mus, som den spejder efter fra udsigtspunkter (fx elledninger) eller "musende", dvs. stående stille i luften på svirrende vinger.

Faktaboks

Også kendt som

Falco tinnunculus

Tårnfalken har spidse vinger og lang hale. Den er rødlig på oversiden, lys og spættet på undersiden. Den voksne han er grå på issen og i nakken og har en grå hale med et sort tværbånd. De øvrige fugles hale er stribet.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig