Skærising er en almindelig højrevendt fladfisk i flynderfamilien. Den kan blive op til ca. 60 cm lang, men de fleste når sjældent en længde på mere end ca. 40 cm. Skærisingen adskiller sig fra andre højrevendte fladfisk ved at have ca. 12 tydelige slimgruber på hovedets blindside.

Faktaboks

Også kendt som

Glyptocephalus cynoglossus

Den er udbredt fra Biscayen til Island og langs den norske kyst samt Sydgrønland og Canada. I Danmark findes den især i de dybere dele af Nordsøen, Skagerrak og Kattegat. Skærisingen lever på blød bund fra 50 til 1.000 meters dybde.

Gastronomi

Skærising er en velanset spisefisk, der dog hovedsagelig fanges som bifangst i reje- og jomfruhummerfiskeriet. Kødet er middelfedt, hvidt og fast med glasagtig struktur. I gydetiden er især fiskens underside meget tynd, men spisekvaliteten er god. Skærising tilberedes dampet eller stegt.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig