potuer

Artikelstart

Potuer, Nyctibidae, familie af natravnfugle med syv arter i Syd- og Mellemamerika. De er mellemstore (23-50 cm) fugle med lange vinger og hale, meget små fødder og store øjne. Fjerdragten er tegnet i rødbrune, grå, hvide og sorte camouflagefarver. Næbbet er lille med nedadbøjet spids, mens gabet er kolossalt stort.

Faktaboks

Etymologi
Ordet potu kommer af engelsk potoo, vist lydefterlignende ord af caribisk oprindelse.

Potuer er aktive om natten, hvor de fanger insekter i luften under korte flyveture fra en udsigtspost. Om dagen sidder de ubevægelige i opret stilling på en gren. De lægger kun ét æg, som anbringes i en lille fordybning på en gren eller træstub. Det ruges af begge forældre, der også opfodrer ungen i fællesskab.

Kommentarer

Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig