Nori
Dyrkning af nori på net i Shizuoka, Japan.
Af /Wikimedia Commons.
Licens: CC BY SA 4.0

Nori er handelsnavnet for især rødalgen purpurhinde, som dyrkes på net i havet ved Japan, Kina og Korea. Efter høsten skæres nori i stykker og tørres og presses i ark af papirtynde blade.

Faktaboks

Etymologi

Ordet nori er japansk og betyder '(spiselig) tang'.

Nori benyttes bl.a. til sushi (norimaki) eller som tilbehør (furikaki) til at drysse på varm ris og salater. Oshinori er tørret nori, yakinori er ristet nori evt. tilsat sojasovs, og aonori er tørrede flager af grønalger i slægten rørhinde (Ulva spp.).

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig